Грађани БиХ без виза до јула 2010. године?

Визе за грађане Босне и Херцеговине који желе да путују у земље ЕУ требало би да буду укинуте 1. јула следеће године. Услов је да у међувремену буду испуњене обавезе које је Брисел поставио пред власти те земље, рекао амбасадор у Мисији БиХ при ЕУ Осман Топчагић.

Амбасадор у Мисији БиХ при ЕУ Осман Топчагић сматра да ће Европска комисија 1. јула следеће године укинути визе за грађане Босне и Херцеговине који желе да путују у земље Европске уније.

Да би до тога дошло, биће потребно да власти у БиХ до тог датума испуне услове које је Брисел поставио пред њих.

Топчагић је навео да је "разочаран одлуком Европске комисије којом се предвиђа укидање виза Србији, Црној Гори и Македонији, али не и БиХ".

"ЕУ је свесна импликација које произлазе из овакве одлуке, стога постоји спремност да се с мањим одлагањем донесе препорука за укидање виза и грађанима који имају пасош Босне и Херцеговине", рекао је Топчагић.

Према његовим речима, БиХ до октобра ове године треба да поднесе извештај о томе колико је услова испунила. Тада ће, додао је, ЕК послати посматрачки тим у БиХ да обави анализу и провери да ли учињено све што се захтевало.

Топчагић није могао да каже постоји ли могућност да се Србији, Црној Гори и Македонији, којима ће одлука о укидању виза највероватније бити донесена на седници Савета ЕУ 30. новембра и 1. децембра, придружи и БиХ.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи