Смењен министар безбедности БиХ

Никола Шпирић, председавајући Савета министара БиХ, одлучио да смени министра безбедности Тарика Садовића. Смену тражила СДА, која га је и предложила за ту функцију. Садовић се доводио у везу са исламским терористима у БиХ и случајем заустављања одузимања нелегално стеченог држављанства.

Председавајући Савета министара БиХ, Никола Шпирић, донео је одлуку о смени министра безбедности БиХ Тарика Садовића, коју је упутио у парламентарну процедуру, како би се о томе изјаснили посланици Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ.

Шпирић је, како је потврђено у његовом кабинету, ову одлуку донео пошто је разрешење Садовића са места министра безбедности БиХ тражила Странка демократске акције, која га је и предложила на ту функцију.

СДА је претходно затражила од Садовића, који је и потпредседник Савета министара БиХ, да поднесе оставку, али је он одбио то да учини, образлажући да му није јасно чиме су се Председништво СДА и њен лидер Сулејман Тихић руководили када су од њега тражили да поднесе оставку на место министра безбедности БиХ.

Садовић је оптужио врх његове странке да је подлегао "страним притисцима", пре свега, заменика високог представника у БиХ Рафи Грегоријана.

У претходном периоду Садовић је, у више наврата, довођен у везу са исламским терористима у БиХ и оптуживан да је кочио спровођење одлука о одузимању држављанстава БиХ, која су нелегално у ранијем периоду додељивана страним држављанима афроазијског порекла.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
32° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи