Хапшење због смрти Главана

Полиција ухапсила Марија Новака, због сумње да је одговоран за саобраћајну несрећу у којој је погинуо познати музички критичар Дарко Главан.

Хрватска полиција је ухапсила четрдесетпетогодишњег Марија Новака, због сумње да је одговоран за саобраћајну несрећу у којој је погинуо познати музички критичар Дарко Главан.

Новак има хрватско и америчко држављанство, а полиција је запленила његов џип "Ford Explorer", регистрован у САД.

Шеф полиције у Вараждину Синиша Бркињач рекао је да је ухваћен на основу дојаве грађана. Посебно је нагласио да трагови пронађени на месту несреће одговарају штети насталој на аутомобилу и да полиција има довољно материјалних доказа да докаже кривицу ухваћеног.

Још се не зна да ли је у тренутку несреће био у алкохолисаном стању.

Новак је угледни фотограф пореклом из Лудбрега,  који ради у Њујорку, а био је акредитован на фестивалу Радар, пише загребачки "Јутарњи лист".

Главан је погинуо у ноћи између недеље и понедељка, када је на њега налетео аутомобил док се пешице враћао са концерта гитаристе Карлоса Сантане на фестивалу "Радар" у Вараждину.

Главан је аутор десетак међународних и стотинак националних изложби, а 2002. године објавио је монографију о Антуну Мотици, а 2005. године монографију о Галерији Студентског центра у Загребу.

Своју прву књигу "Панк" објавио је 1980. године, са Драженом Врдољаком написао је биографију Бјелог дугмета, "Ништа мудро" и то 1981. године, а са Хрвојем Хорватом је коаутор биографија Ролинг Стонса и Прљавог казалишта "Све је лако кад си млад" од пре девет година.

Главаново деловање и јавни наступ обележавало је познавање и упућеност у оно о чему пише и говори, као и одмереност и конструктивност, чак и када се негативно изражавао о онима који су предмет његових рецензија.

Од "Рок ракурса" у некадашњем "Студију" до бритких критика у "Старту" и "Данасу", постоје бројна сведочанства о томе.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
29° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи