Комшић на челу Председништва БиХ

Члан Председништва БиХ из редова хрватског народа Жељко Комшић, преузео дужност председавајућег Председништва БиХ. Прем начелу ротације, на тој функцији биће наредних осам месеци.

Дужност председавајућег Председништва БиХ, према начелу ротације, у наредних осам месеци обављаће члан Председништва БиХ из редова хрватског народа Жељко Комшић.

Седница Председништва БиХ у понедељак неће бити одржана, због немогућности свих чланова да јој присуствују, пренела је агенција Онаса.

Жељко Комшић рођен  20. јануара у Сарајеву . 1 октобра 2006. изабран је за члана Председништва БиХ у четворогодишњем мандату, као кандидат Социјалдемократске партије Бих.

Студирао је на Универзитету у Сарајеву а касније у "Едмунд Волш" школи за иностране послове на Универзитету "Џорџтаун" у Вашингтону. Жељко Комшић је адвокат по професији.

Током рата у Босни, Комшић је служио у Армији Бих, да би касније добио "Златног љиљана", највише војно признање од босанске владе.

Број коментара 15

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи