Читај ми!

Други дан посете француског председника – Макрон данас у Новом Саду

Француски председник Емануел Макрон ће, другог дана посете, са српским колегом Александром Вучићем отићи у Матицу српску и компанију "Шнајдер електрик" у Новом Саду. На крају посете, присуствоваће откривању плоче поводом завршетка радова на модернизацији аеродрома "Никола Тесла" у Београду.

Председник Француске Емануел Макрон, који се јуче у Београду састао са председником Србије Александром Вучићим, другог дана посете отићи ће у Нови Сад.

Макрон и Вучић ће посетити Галерију Матице српске и обићи нове поставке.

Од 11.15 очекује се обраћање двојице председника на Форуму о младима и вештачкој интелигенцији у компанији "Шнајдер електрик" у Новом Саду.

Према програму другог дана посете, од 15.30 уследиће церемонија откривања плоче поводом завршетка радова на модернизацији Аеродрома "Никола Тесла" у Београду и обраћање двојице председника.

Око 15.50 очекује се испраћај председника Макрона.

Првог дана посете, на церемонији размене потписаних билатералних докумената у Палати "Србија", у присуству председника Србије и Француске објављено је да су министар одбране Братислав Гашић и Ерик Трапије, извршни директор компаније "Дасо авијасион“, потписали уговор о набавци авиона "рафал".

Француски председник први пут је био у званичној посети Београду у јулу 2019. године када су две земље обележиле 180 година од успостављања дипломатских односа. Председник Вучић у званичној посети Паризу боравио је у априлу ове године.

Вучић и Макрон су се срели и током Олимпијских игара у Паризу, где је Вучић присуствовао пријему за светске лидере у Јелисејској палати.

петак, 30. август 2024.
23° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару