Дачић: Северина није приведена већ задржана на разговору на граници, није јој забрањен улазак у Србију

Певачица Северина Вучковић је за хрватске медије навела да ју је у недељу увече на граничном прелазу Бајаково-Батровци на разговор привела српска полиција због, како тврди, "спорних изјава". Министар унутрашњих послова Србије Ивица Дачић рекао је да је певачица ни приведена ни ухапшена, већ је гранична полиција на граници са Хрватском задржала на основу спискова о "вербалним деликтима" и најавио да ће затражити "укидање спискова, када су вербални деликти у питању".

Министар унутрашњих послова Србије Ивица Дачић је рекао да Северина Вучковић синоћ није ни приведена ни ухапшена, већ да ју је полиција на граници са Хрватском задржала на основу, како је рекао, "спискова о вербалним деликтима".

Напоменуо је да јој је дозвољен улазак у Србију.

"Ми ћемо, да не би долазило до разних злоупотреба ових ситуација, укинути све спискове који се могу односити на нешто, осим за оне који врше кривична дела, постоји опасност за безбедност земље, тероризам, криминал. Ово је слободна земља. Вербални деликт не постоји. Према томе, неће више постојати никаква ограничења", рекао је Дачић.

Истакао је да свака земља има право да без образложења било коме забрани улазак.

Северина тврди да је на граничном прелазу задржана неколико сати

Хрватску певачицу Северина Вучковић је, како је навела за портал Индекс, синоћ на граничном прелазу Бајаково-Батровци привела српска полиција због, како истиче, спорних изјава.

У изјави за Индекс, Северина Вучковић тврди како је на граничном прелазу задржана неколико сати, а да су јој припадници МУП-а Србије претресали аутомобил 45 минута "тражећи оружје", након чега је одведена на разговор.

"На испитивању су ми без сувишних појашњења кренули постављати питања што мислим о Сребреници, Олуји, зашто сам подржала демонстрације против искапања литија и написала да је то Србија коју волим", навела је, између осталог, Вучковићева за Индекс.

Како је навела, након што је била задржана неколико сати, одустала је од уласка у Србију где је имала заказан наступ и вратила се у Хрватску.

У изјави за Индекс поручила је и да воли Србију, али да у њу неће доћи док "вам овај не сјаше с власти, знамо сви добро који".

Дачић: Лудило хрватских медија и опозиционих домаћих политичара и медија нема граница

Министар унутрашњих послова Ивица Дачић накнадно је реаговао саопштењем које преносимо у целости.

"Лудило хрватских медија и опозиционих домаћих политичара и медија нема граница.

Какве везе има председник Републике Србије Александар Вучић са поступањем било ког припадника полиције или безбедносних структура, па самим тим и са задржавањем Северине на нашој граници?

Очигледно је увек и по сваку цену циљ напасти Вучића. И то да нам лекције дели Хрватска која на граници задржава и враћа кога год стигне, и хапси људе због слушања музике у свом аутомобилу.

Нису дозволили Вучићу чак ни да посети највеће српско стратиште Јасеновац.

После пораза у ватерполу држали су сатима наше људе на граници у аутобусима.

Да се не би поступање граничне полиције искористило као повод за напад на Србију, на списковима ће бити искључиво они који су починили кривична дела или представљају безбедносну претњу.

Јер, Србија је слободна земља, у њој нема вербалног деликта, у њој се не иде у затвор због слушања музике", изјавио је министар Дачић.

понедељак, 26. август 2024.
32° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару