Читај ми!

Народна скупштина Републике Српске усвојила Изборни закон

Народна скупштина Републике Српске усвојила је Изборни закон Републике Српске, којим је предвиђено да ће изборе за органе власти у овом БиХ ентитету спроводити Републичка изборна комисија, градске, односно општинске изборне комисије и бирачки одбори које ће именовати надлежни органи РС.

За Изборни закон гласао је 51 посланик, 11 је било против, а четири уздржана.

На посебној седници, два сата иза поноћи, усвојен је и Закон о имунитету Републике Српске, Закон о референдуму и грађанској иницијативи Републике Српске и Закон о допунама Закона о раду - по хитном поступку, уз прихваћен амандман Владе Републике Српске. 

Претходно је Народна скупштина усвојила извештај Независне међународне комисије за истраживање страдања свих народа у сребреничкој регији у периоду од 1992. до 1995. године и закључке. 

У Бањалуци је јуче, поводом резолуције о Сребреници  о којој ће се расправљати у мају у Генералној скупштини УН, одржан митинг "Српска те зове". Званичници Републике Српске и Србије поручили да неће дозволити да се српски народ етикетира као геноцидан.

Усвојена је и Одлука о саставу делегације Народне скупштине Републике Српске у Парламентарном форуму Република Србија-Република Српска.

уторак, 21. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара