Читај ми!

Народна скупштина Републике Српске усвојила Изборни закон

Народна скупштина Републике Српске усвојила је Изборни закон Републике Српске, којим је предвиђено да ће изборе за органе власти у овом БиХ ентитету спроводити Републичка изборна комисија, градске, односно општинске изборне комисије и бирачки одбори које ће именовати надлежни органи РС.

За Изборни закон гласао је 51 посланик, 11 је било против, а четири уздржана.

На посебној седници, два сата иза поноћи, усвојен је и Закон о имунитету Републике Српске, Закон о референдуму и грађанској иницијативи Републике Српске и Закон о допунама Закона о раду - по хитном поступку, уз прихваћен амандман Владе Републике Српске. 

Претходно је Народна скупштина усвојила извештај Независне међународне комисије за истраживање страдања свих народа у сребреничкој регији у периоду од 1992. до 1995. године и закључке. 

У Бањалуци је јуче, поводом резолуције о Сребреници  о којој ће се расправљати у мају у Генералној скупштини УН, одржан митинг "Српска те зове". Званичници Републике Српске и Србије поручили да неће дозволити да се српски народ етикетира као геноцидан.

Усвојена је и Одлука о саставу делегације Народне скупштине Републике Српске у Парламентарном форуму Република Србија-Република Српска.

уторак, 18. јун 2024.
31° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије