Читај ми!

Подгорички виши суд: Краљ криптовалута До Квон да буде изручен Сеулу

Виши суд у Подгорици одлучио је да краљ криптовалута До Квон буде изручен Јужној Кореји, јављају тамошњи медији. Одлука суда, међутим, још није правоснажна и постоји право жалбе.

Апелациони суд у Подгорици прошле недеље уважио је жалбу адвоката и  укинуо решење Вишег суда о изручењу До Квона Сједињеним Америчким Државама.

"Дозвољено је изручење До Квона у скраћеној процедури Јужној Кореји, а молба САД је одбијена као неоснована", рекла је портпаролка Вишег суда у Подгорици Марија Раковић.

Јужна Кореја Де Квона потражује због кривичног дела непоштеног трговања, преваре и кршење јавне понуде, саопштио је раније Виши суд у Подгорици.

Окружни суд Јужног округа Њујорка, такође, терети га за више кривичних дела, укључујући заверу у циљу преваре у вези са куповином и продајом хартија од вредности, електронску превару, те манипулацију ценама хартија од вредности.

До Квон је са сарадником ухапшен у марту прошле године са фалсификованим документима на подгоричком аеродрому у покушају да напусти Црну Гору.

Хон Чанг Џон, До Квонов партнер, прошле седмице изручен је Сеулу.

среда, 15. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара