Месец дана притвора због напада на тинејџере у Вуковару

Због напада на тинејџере у суботу увече у Вуковару, петорици ухапшених у одређен је притвор до 30 дана због, како наводе из суда, опасности од утицаја на сведоке и понављања кривичног дела.

Дан након напада ухапшен је 23-годишњак, а јуче још тројица младића, од 24, 22 и 20 година, који су како се сумња учествовали у пребијању шесторице малолетника и нанели им повреде.

Уз њих приведена је још једна особа од 20 година, за којег се сумња да је након извршења дела - помогао нападачима. 

Тинејџери су нападнути у суботу 6. јануара. Родитељи малолетника који су претучени најавили су за суботу протест испред зграде Градске управе у Вуковару. Тврде да су њихова деца претучена до непрепознатљивости, а упутили су и отворено писмо са захтевима за кажњавање одговорних.

Председник Самосталне демократске српске странке (СДСС) и посланик у сабору Милорад Пуповац и Борис Милошевић подржали су протест родитеља претучених малолетника, јер, како су поручили, томе треба стати на крај.

Пуповац је на конференцији за новинаре истакао да насиље у Вуковару има своје политичке покровитеље.

"Вуковар је град разлика и различитих људи, по изговору језика, етничкој и верској припадности, по политичким опредељењима и навијачким страстима. И то је богатство, као и у сваком другом граду. То се нажалост претвара у поводе за насиље већ годинама и то насиље има своје политичке покровитеље, оне који подстичу политичко насиље и има толеранцију према насиљу уместо толеранције према разликама", навео је Пуповац.

уторак, 21. мај 2024.
23° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара