Читај ми!

Ухaпшене још три особе због хулиганског напада на тинејџере у Вуковару

Хрватска полиција привела је још тројицу осумњичених за напад на шесторицу тинејџера у Вуковару, у којем су тројица тешко повређена . Јуче је ухапшен 23-годишњак и њему је одређен истражни притвор. Родитељи малолетника који су претучени најавили су за суботу протест испред зграде Градске управе у Вуковару. Тврде да су њихова деца претучена до непрепознатљивости. Милорад Пуповац и Борис Милошевић подржали протест родитеља.

У Вуковару је, на Бадње вече, група навијача напала и претукла малолетнике. Хрватски медији преносе да су претучени дечаци српске националности.

Према наводима родитеља претучених дечака, на мосту усред града, група хулигана пресрела је малолетнике и нанела им тешке телесне повреде.

Хрватска полиција привела је данас још тројицу осумњичених за напад. Јуче је ухапшен 23-годишњак након чега му је одређен истражни притвор.

Родитељи претучених, позивају и власт и опозицију да осуде напад и траже забрану окупљања те навијачке групе, рад на превенцији насиља и судске пресуде против изгредника.

Најавили су за суботу протест испред зграде Градске управе у Вуковару. Тврде да су њихова деца претучена до непрепознатљивости.

Самостална српска демократска странка позива све релеватне институције да истраже мотиве напада.

Председник Самосталне демократске српске странке (СДСС) и посланик у сабору Милорад Пуповац и Борис Милошевић подржали су протест родитеља претучених малолетника, јер, како су поручили, томе треба стати на крај.

Пуповац је на конференцији за новинаре истакао да насиље у Вуковару има своје политичке покровитеље.

"Вуковар је град разлика и различитих људи, по изговору језика, етничкој и верској припадности, по политичким опредељењима и навијачким страстима. И то је богатство, као и у сваком другом граду. То се нажалост претвара у поводе за насиље већ годинама и то насиље има своје политичке покровитеље, оне који подстичу политичко насиље и има толеранцију према насиљу уместо толеранције према разликама", навео је Пуповац.

Истакао је да разуме родитеље да су огорчени, али и да су најважније поруке мира и ненасиља.

"Верујем да ће многи суграђани спрске националности бити заједно са својим суграђанима Хрватске, као што су деца била заједно те вечери на улици, у школи. И нека тако буде што чешће и што више, у што више прилика”, навео је Пуповац.

Борис Милошевић је истакао да се не идентификује правилно шта се тачно догодило те вечери у Вуковару.

"Десетак деце је мирно ходало градом да би нападачи хулигани чули неког од деце да говори екавицом и то им је било довољно да почну да их туку. Неки су побегли, неки нажалост нису. Видљиво је да су нападачи хулигани сматрали да могу напасти физички слабијег, претући децу, да се могу осећати сигурно да им се ништа неће догодити", рекао је Милошевић.

уторак, 18. јун 2024.
20° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије