Читај ми!

Наставља се акција хрватске полиције након напада у Задру; Божиновић: Ово што се догодило је неприхватљиво

Још неколико особа које могу бити повезане са нападима на новинаре и члана управе КК Црвена звезда приведено је у Задру, потврдила је портпаролка полиције тог града Ивана Грбин. Раније је потврђено да су приведене две особе. Ово што се догодило је неприхватљиво, поручује хрватски министар унутрашњих послова Давор Божиновић.

Портпаролка задарске полиције Ивана Грбин није желела да прецизира тачан број приведених.

Додала је да су се инциденти догодили у ширем центру града, у насељу Воштарница и на Булевару.

"Полиција је исто вече под надзор ставила двије особе које се доводе у свезу са догађајем, а јутрос је приведено још неколико особа које се такође доводе у свезу са тим догађајем", истиче Грбинова.

Претходно је задарска полиција саопштила да су привели две особе које су доводе у везу са нападом на делегацију КК Црвена звезда и да је у току криминалистичко истраживање ради утврђивања свих околности и чињеница.

Министар Божиновић: Четири особе у задарској полицији

Ово што се догодило је неприхватљиво, поручује хрватски министар унутрашњих послова Давор Божиновић. 

"Кошаркашки клуб са стручним стожером је био у једном задарском хотелу и ту је полиција радила опсервацију. Један дио водства се очито одлучио с још неким особама које су такођер биле нападнуте, бити на неком другом мјесту. Овај дио који је полиција имала информацију и опсервирала је одрадила, да тако кажем, свој посао, што наравно не умањује чињеницу да ово што се догодило је неприхватљиво", истакао је Божиновић.

Додао је да полиција није имала информацију о групи која је била на другом месту.

"У сваком случају, по самом догађају је кренула интензивна криминалистичка истрага од стране полиције. У овом тренутку, мислим да су четири особе у задарској полицији и могу само рећи што је и мени речено да се криминалистичка истрага наставља и да је врло интензивна", рекао је Божиновић.

Градоначелник Дукић: За ово нема оправдања

На нападе je реаговао и градоначелник Задра Бранко Дукић истичући да "овакво насилничко понашање нема везе са спортом и спортским такмичењима, нити може бити оправдања".

"Ништа није и не може бити изговор или алиби за насиље и довођење у опасност нечијег живота", поручује Дукић.

Изразио је искрено жаљење нападнутом члану КК Црвена звезда и његовом пријатељу, али и њиховим породицама, клубу, новинарима и редакцији Моцарт спорта.

недеља, 21. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво