Читај ми!

Човић открива у каквом су стању повређени у Задру, поручујe да се у "АБА лиги догађају чудне ствари"

Уместо утакмице Задар – Црвена звезда, која се игра од 17 часова, главна вест су два напада на делегацију из Београда. Директор клуба Небојша Човић каже да је Звезда тражила од АБА лиге да се утакмица вечерас игра без публике, али да та молба није уважена. Поручује и да ништа није предузето након саопштења задарске навијачке групе "Торнадо" и претњи које су изнели. У АБА лиги се догађају јако чудне ствари већ одређено време и зато су клубови и навијачи незадовољни, истиче Човић.

Из Барселоне су стигли у Задар. Са аеродрома је екипа Црвене звезде отишла у један хотел, а новинари и симпатизери таксијем у друге хотеле у Задру, каже за РТС Небојша Човић.

"Први су нападнути новинари Моцарта. Њих двојица су нападнута и имају озбиљне повреде, шивена је глава једном, велика расекотина на темену, а други има велику расекотину на бради. Нападнути су иако никога нису провоцирали, иако нису имали никаква обележја клуба. Увече око 20.15 нападнут је члан Управног одбора КК Црвена звезда који је био у шетњи Задром са својим пријатељем. И један и други напад су извеле маскиране групе, они су срушени на земљу, шутирани ногама. Након тога, се укључила хрватска полиција која је све људе преместила у исти хотел где је и екипа ради безбедности", каже Човић.

Поручује да је спортски директор КК Црвена звезда у контакту са људима из Задра, као и да је била њихова председница и да су на томе врло захвални.

Реаговала је и полицијска управа Задар. Наводе да су привели две особе које су доводе у везу са нападом на делегацију КК Црвена звезда и да је у току криминалистичко истраживање ради утврђивања свих околности и чињеница.

"Ништа није предузето након саопштења задарске навијачке групе ‘Торнадо’"

Председник КК Црвена звезда износи став зашто је до инцидената дошло.

"Зато што нико ништа није предузео у односу на саопштење задарске навијачке групе ‘Торнадо’ које је изашло 8. новембра. У том саопштењу је све јасно, какве су ту претње, каква је ту прича о страсти и њиховој енергији, и како нас доживљавају као непријатеље и ноћну мору, да су доживели неправду. Они су играли утакмицу са Мегом прошло коло у Београду. Са Звездом Задар никад није имао проблеме, нити смо ми имали икаквих проблема у Задру. АБА лига није реаговала на њихово саопштење", поручује Човић.

"Мислим да АБА лига није планирала ни да изда саопштење"

Човић каже да је Звезда тражила од АБА лиге да се утакмица одигра без публике, али да то није уважено.

"Они су дали саопштење тек после другог саопштења Црвене звезде. Ја чак мислим да нису ни планирали да дају саопштење. У тој АБА лиги се догађају јако чудне ствари већ одређено време и зато су клубови и навијачи незадовољни. Нека се обезбеди нормално понашање, које већ доста времена немамо када је АБА лига у питању, толерише се вређање, толерише се пљување", наглашава Човић.

Регионална кошаркашка АБА лига оштро је осудила инцидент који се у суботу догодио у Задру. Кажу да осуђују сваки аспект насиља и расне, сексуалне, верске, националне и било које друге врсте дискриминације. Додају да се АБА лига придружује апелима кошаркашких клубова Задар и Црвена звезда да хрватска полиција што пре испита све детаље напада, а да организатори и извршиоци инцидента буду ухапшени и процесуирани у складу са законима.

За то време, наводе, у комуникацији су са клубовима и другим безбедносним службама, а АБА лига ће учинити све да утакмица 7. кола између Задра и Црвене звезде прође без иједног инцидента.

Кошаркашки клуб Задар ограђује се од, како наводе у том клубу, овог срамотног чина. Додају да клуб Задар оштро осуђује ове тешке инциденте. Позивају све навијаче да током утакмице покажу право лице Задра навијањем за клуб и ограђивањем од мржње и насиља. Осим казни, кажу, ризикују да додатно наруше слику клуба и града, која је овим чином неповратно нарушена.

четвртак, 02. мај 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво