Читај ми!

Милатовић: Изјаснићу се као Црногорац који говори српским језиком

Председник Црне Горе Јаков Милатовић поновио је да ће се на предстојећем попису становништва изјаснити као Црногорац, који говори српским језиком. Тако се, каже Милатовић, изјаснио и на попису одржаном 2011. године, као и његова породица.

"По националној припадности сам Црногорац, а говорим српским језиком", рекао је Јаков Милатовић, гостујући на подгоричкој Адрија телевизији, преноси портал РТЦГ.

Влада Црне Горе донела је одлуку о одлагању пописа за 30. новембарПретходном Владином уредбом било је предвиђено да попис буде спроведен од 1. до 15. новембра.

Састанак премијера Милојка Спајића са представницима владајуће већине, опозиције, цивилног сектора и државних институција укључених у организовање пописа, који је јуче одржан у Влади и на коме је требало да се разговара о изменама Закона о попису и успостављању софтверског решења за контролу унетих података завршен је без конкретног договора.

Демократска партија социјалиста остаје при бојкоту пописа становништва Црне Горе, иако су код премијера Милојка Спајића "видели спремност" да се испуне услови ДПС-а за одржавање пописа, али за то нема довољно времена до 30. новембра када би требало да почне пописивање.

Спајић је рекао да свако даље одлагање пописа може изазвати нове трошкове, посебно због "фискалног тренутка" у којем је Црна Гора.

понедељак, 06. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара