Читај ми!

РТЦГ: Полиција зна где су осумњичени за копање тунела, извесно је да нису из Албаније

Црногорска Управа полиције зна где се налази шест особа осумњичених за копање тунела од једног стана до депоа Вишег суда у Подгорици, али ће предузимање даљих корака зависити од полицијске и истражне тактике, пише портал РТЦГ позивајући се на неименоване изворе из безбедносног сектора.

Након сазнања да су осумњичени за копање тунела од једног стана до депоа Вишег суда у Подгорици страни држављани и спекулација у медијима да је реч о држављанима Албаније, извори из безбедносног сектора нису саопштили одакле су осумњичени, али су за РТЦГ рекли да је сасвим извесно да нису из Албаније.

Тужилаштво и полиција у Црној Гори интензивно трагају за шест особа које се сумњиче да су учествовале у прокопавању тунела који је откривен у депоу Вишег суда у Подгорици.

Из Управе полиције у четвртак је потврђено да је пронађен комби који су користили осумњичени, а медији данас преносе да је откривена и локација стана који су користили за смештај.

Форензичари су изузели трагове из стана, који ће бити предмет вештачења, а истражитељима су достављени снимци са зграда у Његошевој улици.

Из депоа подгоричког Вишег суда украдено је неколико пиштоља, који су доказни материјал. Нестали су и докази из више предмета, али се верује да су лопови намерно направили пометњу у мору списа како би забашурили шта им је била главна мета.

Саслушан председник Вишег суда Борис Савић

У Основном државном тужилаштву саслушан је данас и председник Вишег суда у Подгорици Борис Савић.

Савић је поновио на који начин је тунел откривен и какво је стање у судском депоу.

Рекао је да је већина запослених прошла полиграфско испитивање, да се он таквом испитивању не противи, али да треба имати у виду валидност таквих доказа на суду јер они више служе да се усмери истрага.

Савић је приликом доласка у суд на саслушање избегао новинаре и ушао кроз споредан улаз, преноси РТЦГ.

Абазовић: Из сата у сат се мења ситуација

Након данашње седнице Већа за националну безбедност, премијер Црне Горе Дритан Абазовић рекао је да се ситуација у вези са овим случајем мења из сата у сат и да су истражитељи на трагу починиоцима, не откривајући више детаља.

Абазовић верује да ће случај "тунел" бити што пре решен.

Црногорски премијер је рекао и да нема информацију да је нестала пушка из које је убијен Душко Јовановић, али је истакао да жели да се вештачење ради изнова, не само пушке, већ свега у том предмету.

Извори РТЦГ-а потврдили су да пушка није нестала.

четвртак, 04. јул 2024.
23° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару