Читај ми!

Подгорица, по четири месеца затвора "краљу криптовалута" и његовом сараднику

Међународни бегунац и такозвани "краљ криптовалута" До Квон и његов пословни партнер Хон Чанг Јон, осуђени су на по четири месеца затвора у Основном суду у Подгорици због фалсификовања путних исправа.

Држављани Јужне Кореје ухапшени су 23. марта на подгоричком аеродрому када су приликом пасошке контроле, на лету за Дубаи, употребили фалсификоване пасоше Костарике. 

Граничном полицајцу који је проверавао документа упалила се апликација “Find” са упозорењем - “ухапсити”. Њих двојица су првобитно негирали да су докмента лажна, а затим су прошле недеље објаснили да су лажне пасоше Костарике и Белгије набавили преко агенције у Сингапуру

У образложењу захтева за хапшење писало је и да га потражује канцеларија Интерпола у Сеулу због вишемилионске преваре. Инспектори којима је држављанин Јужне Кореје предао пасош Костарике, одмах након тога контактирали су колеге из Интерпола у Сан Хосеу. Прегледом његовог пртљага инспектори су пронашли и путне исправе Белгије и Јужне Кореје. 

Проверама је утврђено да су и белгијске исправе које је поседовао До Квон фалсификоване. Иако је за њима расписана потерница због кривичног дела криминално удруживање, а за До Квоном, некадашњим “краљем криптовалута”, и због оптужби за превару тешку 40 милијарди долара, они нису саслушани по том основу, преносе подгоричке Вијести.

Њима је на захтев Јужне Кореје одређен екстрадициони притвор.

Држављани Јужне Кореје До Квон и  Хан Чанг Јон, за којима је расписана међународна потерница због проневере криптовалута, у Црној Гори су ухапшени због фалсификовања исправа. 

недеља, 28. април 2024.
26° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво