Читај ми!

Милатовић у Мурину одао почаст жртвама НАТО бомбардовања

Новоизабрани председник Црне Горе Јаков Милатовић одао је почаст и положио венац на споменик недужним жртвама НАТО бомбардовања Мурина на данашњи дан 1999. године, у којем је живот изгубило шест особа, од којих троје деце.

У бомбардовању црногорске варошице Мурина погинули су 14-годишњи Мирослав Кнежевиц, 13-годишња Оливера Максимовић, 10-годишња Јулија Брудар, Вукић Вулетић (1953), Милка Коцановић (1930) и Манојло Коматина (1927), наводи РТЦГ.

 "Данас сам овде дошао прво као човјек, а онда као новоизбрани предсједник Црне Горе да одам почаст невино страдалим жртвама и да се на неки начин извиним у име државе Црне Горе на претходном маћехинском односу према данашњем дану и великој жртви", истакао је Јаков Милатовић у обраћању окупљенима, преносе Вијести.

Додао је да је 30. април 1999. године био тужан дан, не само за мурински крај него за целу Црну Гору.

"Можда и најтужнији у нашој скоријој историји. Страдали су Оливера, Мирослав, Јулија, Манојло, Вукић и Милка. Шест невиних људи је страдало. И то страдање обавезује на сјећање. Ако се не сјећамо наших жртава и ако их не поштујемо, онда нас ни као народа неће бити", рекао је Милатовић.

Обележавању годишњице бомбардовања присуствовали су и председници општина Плав, Беране и Андријевица, с делегацијама из тих градова.

Венце и цвеће на споменик страдалима положио је и велики број грађана Горњег Полимља.

Обележавање годишњице НАТО бомбардовања организовали су Епархија будимљанско-никшићка, породице жртава бомбардовања, Месна заједница Мурино и Српски национални савет Црне Горе.

Поручио је да жели да пошаље поруку мира.

"Поруку боље, љепше, сложније и заједничке будућности. У Црној Гори у којој се никада више овако нешто не смије и неће догодити", рекао је Милатовић.

субота, 20. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво