Читај ми!

Прослава Бадњег дана у региону

У православним храмовима у региону литургијама и паљењем бадњака, прославља се Бадњи дан.

У Цркви Светог Архангела Михаила у Центру за обуку Министарства унутрашњих послова Републике Српске у Залужанима код Бањалуке служена је литургија.

Превозници из Бањалуке јутрос су организовали сечење бадњака, са којим су камионима окићеним пешкирима и заставама прошли у колони кроз град.  

Председник РС Милорад Додик и српски члан и председавајућа Председништва Жељка Цвијановић присуствовали су пријему који је уприличио епископ бањалучки Јефрем.

 

Бадњи дан се слави и у Црној Гори, а налагање бадњака у Подгорици почеће у 18 сати испред Саборног храма Христовог Васкрсења. 

Након благосиљања бадњака митрополит црногорско-приморски Јоаникије, како је најављено, обратиће се народу, а уследиће културно-уметнички програм.

Митрополит црногорско-приморски Јоаникије, који је освештао бадњак који је наложен испред Цетињског манастира, поручио је да је Божић свеопшти празник када се верници окупљају да би се обједини у име рођења Христовог.

У организацији Горњокарловачке епархија Српске православне цркве (СПЦ), у пет цркава ће вечерас православни верници палити бадњаке, док ће централна божићна лигургија бити сутра у карловачком храму Светог Николе.

Вечерас ће литургије бити одржане у Карловцу, Требињи, Сјеничаку, Утињи и Чатрњи, а након литургија ће се испред цркви палити бадњаци.

четвртак, 12. септембар 2024.
15° C

Коментари

Bruka i sramota
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Tolkin bi se zgrozio
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar na kritiku
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Čemu neki izrazi
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Dobra kritika
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи