Читај ми!

Пленковић: До посете Вучића доћи ће када буде тренутак

Хрватски премијер Андреј Пленковић први пут се вечерас огласио о забрани председнику Александру Вучићу да посети Јасеновац и поручио да ће до посете доћи, како је рекао, "када буде тренутак".

Пленковић је рекао да посета Вучића не може да буде приватна јер је то, како тврди, "ствар која има своје политичке импликације".

Обраћајући се новинарима након седнице ширег Председништва ХДЗ-а и након што је Вучић рекао да је три пута тражио да посети Јасеновац, а први пут још 2. септембра 2021, Пленковић је навео да морају да се провере наводи да је Вучић најавио посету још у септембру прошле године.

Он је навео да је Хрватска незванично сазнала да постоји жеља Вучића да се дође у недељу, али да није било формалне најаве.

"Колико год да се жели дискретно обавити, то није приватна посета. То је ствар која има своје политичке импликације. Рекли смо да није тренутак нити је методологија била за то исправна. Када дође тренутак и када се стекну услови, можемо о томе да говоримо", рекао је Пленковић, а преноси Хина.

Пленковић је реакцију из Београда назвао "муњевитом, хистеричном", не само власти и званичника него и медија, а за Хрватску тврди да је "укључива и толерантна" и да не жели да зарађује политичке бодове на овој теми.

Он је додао да зна за Вучићеву иницијативу да дође у посету крајем фебруара, почетком марта.

"У том смо тренутку рекли да није тренутак за такву посету. Након тога више није било контакта нити расправа на ту тему", навео је Пленковић.

Као објашњење навео је да је то био тренутак када је ухапшен министар Хорват, када му је умро отац, када је Ускок био заинтересован за Милошевића и Алдровића.

среда, 18. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи