Читај ми!

Новим путем брже, лакше и безбедније до црногорског приморја - возачи поштујте ограничења

Tуристи из Србије ка црногорском приморју могу да путују ка својим одредиштима новоотвореном деоницом ауто-пута од Матешева, код Колашина, до Смоковца, код Подгорице. Деоница је дуга 41,5 километар, и до 21. јула путарина се неће наплаћивати. Из Директората за државне путеве Црне Горе истичу да се ради на изради документације за изградњу друге фазе деоница како би путни правац Подгорица-Београд био у форми ауто-пута.

Колико је важна новоизграђена деоница говори и податак да је само у првом дану тај ауто-пут прешло око 18.000 возила. 

На жалост,  било је за претходна четири дана и саобраћајних несрећа. Потпуно су изгорела четири аутомобила, док су мотори чак у 40 возила "прокували". 

На срећу, нико није повређен, а стручњаци упозоравају да се вожња мора прилагодити условима саобраћа, проверити исправност возила и да се вози према постојећим ограничењима на том путу. 

Температуре у јужном делу Црне Горе су ових дана и до 39 степени.

На магистрали од Подгорице ка Бару, негде код Вирпазара, прексиноћ је изгорела камионска приколица, а пожар је захватио и околно растиње и сада је локализован.

Наводи се да се у Црној Гори вози око 265.000 аутомобила, а да је њихова просечна старост око 15 година. 

Што се тиче квалитета саобраћаја на ауто-путу возачи су задовољни. 

"Одличан, врхунски, најбољи тренутно у Европи. Брзо, сигурно, феноменално. Све је идеално. Много брже и много сигурније. Срећни смо што је много брже и у сваком случају сигурније", само су неки од утисака и путника", који су се возили новим ауто-путем".

Припреме за изградњу друге деонице 

Мирослав Машић, директор Директората за државне путеве Црне Горе, каже да Министарство последњих година ради на плану за реализацију наставка наредне деонице дужине око 23 километра.

"Тренутно се завршава целокупна документација. И оно што је битно и документација и радови ће бити добрим делом финансирани из европских фондова. Тако да  је план да наредне године имамо завршен главни пројекат и да аплицирамо и добијемо финансијска средства".

Очекује и да би 2024. године могли почети изградњу те деонице.

Такође, истиче и да остаје и деонице од Андријевице до границе Србије, до Бољара, дужине око 50 километара. Ради се, наводи на изради документације и сарадњи с колегама из Србије  да се  синхонизујемо оба дела како би цео путни правац од Подгорице до Београда био у форми ауто-пута.

РТС-у је потврђено и Директорату да ће већ наредних дана бити асфалтирана деоница од 1.200 метара приступног пута од Колашина ка Матешеву.

После туристичке сезоне почеће и реконструкција магистрале од Колашина ка Матешеву.

среда, 18. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи