У САД по подршку за смену Ђукановића

Председник опозиционог Покрета за промене Небојша Медојевић најавио да ће од званичника САД тражити подршку за демократску смену режима у Црној Гори. Медојевић у САД путује са бизнисменом и кумом црногорског премијера Ратком Кнежевићем.

Током предстојеће посете САД, која је планирана за крај месеца, председник опозиционог Покрета за промене Небојша Медојевић представиће званичницима Стејт дипартмента, сенаторима и конгресменима захтев опозиције за ванредне изборе и смену Владе Црне Горе.

"Наш план је нека прелазна влада од свих парламентарних партија. Не желимо да мењамо власт на улици. Та влада мора имати ограничен рок трајања, што значи да мора демонополизовати политички систем, обезбеди фер изборе, а Ђукановић мора да оде", навео је Медојевић подгоричком дневнику "Вијести".

Медојевић је навео да му је циљ да, због медијске блокаде и Ђукановићевих лобиста, структура у Америци покаже другачију слику о Црној Гори.

"Желимо да дамо нашу презентацију организованог криминала, корупције, приватизације и нетранспарентних веза власти са криминалцима и прањем новца. Имаћемо прилику да разговарамо са креаторима политичких ставова који се баве проблемима организованог криминала и корупције", рекао је Медојевић.

Медојевић у САД са Кнежевићем

Обелоданио је да у САД путује са бизнисменом и кумом црногорског премијера Ратком Кнежевићем, који је протеклих месеци у медијима изнео низ оптужби на рачун Ђукановића, тврдећи да је умешан у шверц цигарета.

Медојевић је рекао да током боравка у САД неће контактирати са тамошњим амбасадором Миодрагом Влаховићем јер, како је рекао, нема поверења у добре намере црногорске дипломатије у тој земљи.

"Нећу се срести ни са црногорским ни са српским амбасадором", навео је Медојевић, али је додао да ће заступати ставове парламентарне Нове српске демократије Андрије Мандића и непарламентарних - Народне странке и Демократске српске странке.

Пре поласка у САД, додао је, тражиће и подршку најутицајније опозиционе странке Социјалистичке народне партије и њеног лидера Срђана Милића.

Број коментара 21

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи