Читај ми!

Митрополија: Надамо се да ће они који раде на Темељном уговору одолети притисцима

Митрополија црногорско-приморска саопштила је да одлуку Владе Црне Горе о Темељном уговору са Српском православном црквом посматра као намеру да се односи између Цркве и државе уреде на квалитетан начин. Изразила је наду да ће сви који учествују у том "послу одолети свим притисцима и истрајати до краја" за добробит целог друштва.

У саопштењу, Митрополије наводи се да црногорском друштву "служи на част што извршна власт Црне Горе у последњих годину и по дана, за разлику од периода пре тога, не подржава и не охрабрује негативну политику и непријатељско настројење према Српској православној цркви".

"Одлуку Владе Црне Горе о Темељном уговору посматрамо управо на тај начин. Као намеру да се односи између Цркве и државе уреде на квалитетан начин и да се питање досадашње дискриминације и неравноправности Српске православне цркве праведно реши", каже се у саопштењу.

Митрополија истиче и да "свима који учествују у овом часном послу, без обзира да ли то чине као верници или као особе привржене модерним начелима демократије и верских права и слобода, жели пун успех."

"Искрено се надамо да ће одолети свим притисцима и да ће истрајати до краја, не у инат било коме, него за добро нашега друштва и ради стварања залога свеопштег напретка Црне Горе", закључује се у саопштењу Митрополије црногорско-приморске.

Председништво ДПС-а Црне Горе одлучило је да та странка ускрати подршку Влади премијера Дритана Абазовића, након што је Влада у петак усвојила Предлог Темељног уговора са СПЦ и након што је СДП поручио да више нема њихову подршку.

Абазовић је поздравио ту одлуку, те навео да ће видети какав ће бити став већине посланика.

петак, 27. септембар 2024.
28° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи