Читај ми!

Ђељошај: Црна Гора не сме да буде инфериорна за Отворени Балкан

Црна Гора не сме бити инфериорна кад је у питању иницијатива Отворени Балкан, изјавио је председник Албанске алтернативе Ник Ђељошај, и указао да иако је мала земља, Црна Гора мора бити међу главним чиниоцима тог пројекта.

Ђељошај каже да не разуме инфериорност појединих политичких структура у Црној Гори.

"То је испод нивоа, али свакоме би требало понудити шансу да се промени. Ми смо чланица НАТО и не би требало да страхујемо од било кога. Треба да се отворимо за сарадњу са свима, а поготово са комшијама", написао је Ђељошај на свом Твитер налогу.

Окосницу Отвореног Балкана, како је рекао, чиниће Црна Гора, Албанија и Северна Македонија - три државе чланице НАТО, уз велику подршку САД.

"Косово ће, као најмлађа држава, такође бити део Отвореног Балкана. То је, уз Србију и Босну и Херцеговину, укупно шест држава. Отворени Балкан је заједнички пројекат наших најзначајнијих међународних партнера, а ја сам лично едукован, не само политички, да се сврставам уз америчке вредности, без изузетака", рекао је Ђељошај.

Отвореним Балканом се, сматра он, ставља тачка на међусобно признање Србије и тзв. Косова и затвара се, како је рекао, "најважније отворено питање између држава Западног Балкана".

"Не можемо да стигнемо у ЕУ ако се не отворимо према суседима", закључио је Ђељошај.

петак, 27. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи