Читај ми!

Цетиње, суд ослободио Вељовића оптужбе за напад на службено лице

Саветник за безбедност председника Црне Горе Мила Ђукановића и бивши директор Управе полиције Веселин Вељовић, ослобођен је оптужбе да је 5. септембра прошле године на Цетињу починио кривично дело напад на службено лице у вршењу службене дужности, пренела је РТЦГ.

Веселин Вељовић се сумњичио да је 5. септембра на Цетињу починио кривично дело напад на службено лице у вршењу службене дужности, током протеста против устоличења митрополита црногорско-приморског Јоаникија.

Пресуду којом је Вељовић ослобођен тих оптужби изрекла је судија Основног суда на Цетињу Марија Ћупић.

На снимку, на основу ког је Вељовић и оптужен, како преносе Вијести, види се како он раменом гура полицајца испред себе, покушавајући да пробије кордон. 

Вељовић је након пресуде рекао да је данашње суђење континуитет претходних, али и свих његових, те изјава адвоката, које су упућивале на то да су саопштавали истину и чињенице и да се у овом процесу радило "о покушају компромитације и смишљеној конструкцији и подвали".

"То је данас одлуком суда разоткривено, пресуду не желим детаљније коментарисати. То ћу урадити кад буде правоснажна", рекао је Вељовић.

Исказао је, како је навео, поштовање на разумевању и уважавању свих чињеница судији Ћупић.

Разочаран је, међутим, односом тужитељке у предмету Сање Радуновић која, како је рекао, није уважавала истину и чињенице, "те подлегла утицајима других центара који су на предмет могли утицати".

"Показала је нестручност и неспособност да процијени реално оно што су чињенице, у односу на оно што је могућност што је од почетка била присутна", рекао је Вељовић.

понедељак, 30. септембар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи