Читај ми!

Ђукановићев саветник негира оптужбе за напад 5. септембра: Освета случајног премијера

Саветник за безбедност председника Црне Горе Веселин Вељовић, који је оптужен за напад на доскорашње колеге током устоличења митрополита Јоаникија, негирао је кривицу. Каже да је реч о политичком налогу и освети "случајног премијера".

Веселин Вељовић, бивши директор Управе полиције и саветник за безбедност Мила Ђукановића, појавио се данас пред цетињским Основним судом. Он је оптужен за напад на доскорашње колеге 5. септембра прошле године, током протеста против устоличења митрополита црногорско-приморског Јоаникија.

Како црногорски медији преносе, Вељовић је негирао кривицу и рекао да је тог јутра од полицијског службеника добио сагласност да прође, додајући да не би ни покушао да прође кордон да је било другачије.

"Све ово било је осмишљено као политички налог и освета случајног премијера који је имао намеру да се додвори цркви Србије у Црној Гори, а у сврху туђе државе, туђе цркве и туђих интереса", рекао је Вељовић пред судијом.

Каже да није учинио никакво кривично дело, а камоли напад на полицијске службенике.

До сада је, како је рекао након суђења, саслушано 20 сведока, од којих ниједан није изјавио да их је он ударио, гурао и на тај начин злоупотребио своју позицију.

"Напротив, колега са којим сам разговарао – у комуникацији која је трајала око 20 минута, а на том снимку се види само последњих 10 секунди, је врло јасно саопштио да ми је он дао сагласност да могу да прођем. То је био разлог који ме је мотивисао да кренем у односу на сагласност полицијских службеника, која је констатована у записнику код тужиоца. Да те сагласности није било, наравно да не бих ни кренуо", рекао је Вељовић.

Вељовић није одговорио на питање Вијести због чега му се, како тврди, премијер Здравко Кривокапић свети.

понедељак, 30. септембар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи