Краснићи и везан опасан

Један од најживописнијих одметника у Македонији, Агим Краснићи, иако везан лисицама и под полицијском пратњом, успео је да измлати сведока који је требао да пред судом сведочи о убиству за које су оптужени некадашњи командант албанских герилаца и његова група.

Сведок у процесу против Агима Краснићија одведен је у болницу пошто се некадашњи командант албанских герилаца у скопском насељу Кондово истргао пратњи у у ходнику измлатио несрећног човека, кога су спасили припадници специјалне полицијске јединице.

Краснићи, који је раније осуђен на шест и по година затвора због нелегалног држања ватреног оружја, и нарушавања изборног процеса и злочиначког удруживања, требао је да се појави у судници у Скопљу због наставка суђења за убиство.

Истини за вољу, како наводе скопски медији, Краснићи се разбеснео пошто му је сведок нешто у пролату одбацио.

Агим Краснићи у жижу јавности у Македонији избио је пре шест година, када је са својом групом заузео скопско село Кондово, које је, са мањим прекидима, контролисао безмало годину дана претећи македонској полицији да ће бомбардовати аеродром, уколико покушају да га нападну.

Његово понашање доводило је до лудила власти у Скопљу, али и представнике Албанаца и међународну заједницу, па се његова опсада Кондова завршила када му је писмо послао некадашњи командант герилаца на Косову, а тада премијер Рамуш Харадинај.

У последњој епизоди, Краснићи је са својим истомишљеницима средином 2005. године напао полицијску станицу у селу Вратница, а у затвору је завршио пошто га је полиција, на дан избора пре две године, ухватила са аутоматским пушкама и свакаквим другим наоружањем.

Краснићи је, наводно, близак опозиционој Демократској партији Албанаца Мендуха Тачија.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
28° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи