Могућ референдум на нивоу БиХ?

Партија демократског прогреса упозорила да би као одговор на захтев СНСД о расписивању референдума у РС, могло уследити питање о референдуму на нивоу БиХ.

Председник Партије демократског прогреса Младен Иванић позвао је владајући Савез независних социјалдемократа (СНСД) да престане са причама о референдуму у РС, истичући да има поуздане информације да би као одговор странака из Федерације могло уследити питање о референдуму на нивоу БиХ.

"Имам назнаке да неке партије из Федерације БиХ то спремају и да ће веома брзо покренути питање референдума на нивоу БиХ. И шта ћемо онда? Ко ће имати за то одговорност", упитао је Иванић.

Навео је да не верује да ће доћи до тог референдума на нивоу БиХ, јер неће бити ентитетске сагласности, "али ће БиХ ући у нови политички циркус", пренела је Фена.

Иванић је у Бањалуци рекао да ће то лоше утицати на усвајање новог закона о који је предложила Влада РС.

"Једна неконтроверзна тема, постала је одједанпут контроверзна", рекао је Иванић.

Подршка посланика ПДП усвајању Владиног Предлога закона о референдуму и грађанској иницијативи зависи, како је рекао, од тога шта је садржано у том акту, јер сматрају да закон није толико споран, већ "играње референдумским питањем".

Оптужио је власт да таквим понашањем прави неозбиљном РС јер три функционера СНСД у истом дану говоре о различитим референдумским питањима.

"Евидентно је да се власт запетљала и да не зна шта ради. Толико поигравање са том темом показује да је у другим областима стање катастрофално, посебно у економији", рекао је председник Партије демократског прогреса.

Број коментара 13

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
29° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи