Читај ми!

Пад непознатог објекта са неба изазвао експлозију у Загребу, пронађени кратер и два падобрана

Снажна експлозија којој је претходио пад објекта из ваздуха, одјекнула је синоћ око 23 сата у Загребу, потврдила је хрватска полиција. На месту експлозије остао је кратер пречника три метра. Пронађена су два падобрана, а неколико аутомобила је оштећено. Градоначелник Загреба Томислав Томашевић каже да се ради о релативно великој летелици и да су њени делови пронађени на више локација.

Још није познато какав је тачно објекат падом из ваздуха изазвао експлозију на Јаруну у Загребу, а на месту догађаја су специјални тимови, војна полиција и ватрогасци, саопштило је хрватско Министарство унутрашњих послова.

Истичу да нема информација да је неко повређен и поручују грађанима да нема разлога за узнемиреност.

Из хрватског МУП-а кажу да ће више информација о догађају бити познато након завршетка истраге.

Наводе да је полиција у четвртак након 23 сата добила више дојава грађана да су на ширем подручју Јаруна осетили детонацију којој је претходио пад објекта из ваздуха.

"На место дојаве су журно упућене полицијске патроле које су на зеленој површини на адреси Јарунска бб пронашле кратер, док су у широј зони пронашли два падобрана, за које смо такође претходно добили дојаве грађана", наведено је у саопштењу.

Полиција је оградила подручје на које је објекат пао, а део Јарунске улице је затворен за саобраћај, пише портал Индекс.

Градоначелник Загреба: Ради се о релативно великој летелици

Градоначелник Загреба Томислав Томашевић рекао је у обраћању јавности поводом експлозије да се ради о релативно великој летелици и да су њени делови пронађени на више локација.

"Нико није страдао и то је срећа у несрећи. Ради се о релативно великој летелици. Надлежно министарство ће се ускоро обратити јавности, а Државно одвјетништво Републике Хрватске ради увиђај. Још нема информација о експлозивним елементима", саопштио је Томашевић.

Истиче да нема назнака да се ради о некаквој намери и да је кључно утврдити како се то догодило и како да се више не догоди.

Каже да се чуо са премијером Пленковићем и да су разменили информације које имају. Истиче да би сачекао да државне службе говоре о типу летелице.

"Ово је догађај без преседана, овако нешто се никад није догодило у Загребу. Загрепчани су већ истрауматизирани потресом и пандемијом", истакао је Томашевић. 

Очевици видели црвено светло и чули детонацију

Објекат који је пао из ваздуха, изазвао је јаку експлозију у четвртак нешто после 23 часа у близини студентског дома "Стјепан Радић" у Загребу.

Студенти који живе у дому рекли су Хрватској радио-телевизији да су видели црвено светло на небу, након чега је нешто пало са неба и изазвало јаку експлозију која је звучала као детонација.

Портал Индекс, позивајући се на "добро обавештене изворе", тврди да се срушила беспилотна летелица.

Наводе и да се падобранима, који су пронађени на месту експлозије, нису спустили људи, већ се вероватно ради о деловима летелице.

На друштвеним мрежама и у медијима су се појавиле фотографије крхотина које су наводно пронађене на месту експлозије.

петак, 02. август 2024.
23° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару