Читај ми!

Тројица српских држављана ухапшена у Мађарској због сумње да су кријумчарили људе

Тројица држављана Србије, у два возила, приведена су у Мађарској због сумње да су се бавили кријумчарењем људи. Запрећена казна од једне до пет година затвора.

Полицијска патрола јутрос је у месту Фертесентмиклош, у близини мађарско-аустријске границе, контролисала возило српских регистарских ознака који је возио 22-годишњи држављанин Србије.

У комбију је затечено седам странаца без валидних докумената за боравак у Мађарској.

Мигранти су се изјаснили да су авганистанског порекла, иако нису поседовали никакве доказе о томе.

Петнаестак минута касније, полицијски службеници су у месту Копхаза, такође на западу Мађарске, зауставили друго возило из Србије у коме су били возач и сувозач са српским држављанством.

Према тврдњи мађарске полиције, то возило и возачи послужили су као претходница за друго возило са мигрантима које су требало да довезу до Аустрије.

Након саслушања у полицијској капетанији жупаније Ђер-Мошон-Шопрон, сви илегални мигранти су враћени до ограде на мађарско-српској граници 

Против тројице држављана Србије биће покренут кривични поступак због основане сумње да су се бавили кријумчарењем људи, наводе у мађарској полицији.

За кривично дело трговине људима у Мађарској је запрећена казна од једне до пет година затвора, уз отежавајуће околности од 5 до 15 година.

понедељак, 30. септембар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи