Две жртве лавина

Једна девојка из Бањалуке погинула, а младић, такође из тог града, лакше повређен, у лавини која се на Јахорини. У ски центру Крвавец у Словенији погинуо словеначки скијаш.

Двадесетшестогодишња девојка из Бањалуке погинула је у лавини на Јахорини, на делу стазе забрањеном за скијање, док је лакше повређен један младић, рекао је руководилац Горске службе спасавања "Олимпијски центар Јахорина" Мирослав Калем.

Према његовим речима, несрећа се догодила око 14 сати, када се кривицом скијаша, који су били на неуређеном делу стазе где је забрањено скијање, покренуо један део лавине.

Калем је рекао да је лавина била ширине 50 метара и дужине две стотине метара.

Навео је да се младић успео сам да се спасе, док је девојка остала заглављена између два дрвета у шуми на дубини од метар и по снега, одакле су је извукли спасиоци горске службе.

Он је навео да се несрећа догодила на горњем делу стазе у шуми, на такозваном локалитету "С" - женски олимпијски спуст, који је неприступачан за скијаше и да на врху постоје јасни знаци забране пролаза на тај део стазе.

Погинуо словеначки скијаш

Друга жртва лавине у региону. Један Словенац погинуо је данас у лавини у најпознатијем словеначком ски центру Крвавец недалеко од Бледа, јавили су словеначки медији.

Несрећни случај се догодио када је скијаш приликом спуштања са врха ски стазе прешао иза заштитне ограде у тренутку када се покренула лавина.

У акцији његовој спасавања учествовало је 30 спасилаца и седам паса трагача, а потрази су се прикључили и хеликоптери словеначке војске и полиције.

Полицијска управа Крањ саопштила је да скијаш није преживио лавину.

Скијалиште Крвавец је од Бледа удаљено 35 километара.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
29° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи