Читај ми!

Патријарх Порфирије у Бањалуци: Узалуд сва подршка света ако се душа изгуби

Узалуд је све човеку ако сав свет задобије, а душу своју изгуби, поручио је патријарх српски Порфирије окупљеним верницима у Храму Христа Спаситеља у Бањалуци на Дан Републике Српске.

Патријарх Порфирије је указао на Христову љубав, да је он смисао постојања човека и да је дошао да то покаже.

"Ако мислимо да нам све оно што имамо може обезбедити суштинску сигурност, варају се", рекао је патријарх и додао да то што је материјално и пролазно није могло да "задовољи кратер у њиховој души", рекао је патријарх који је у Бањалуци предводио литургију у Храму Христа Спаситеља, поводом данашњег празника у РС.

"Господ је дошао међу нас да буде наш смисао, без њега ништа нисмо", истакао је патријарх Порфирије и додао да људима, када немају Бога у себи, почне страх да управља, а Господ је, каже, дошао да донесе мир", каже патријарх Порфирије.

Према његовим речима, Република Српска је презиме за многе људе који имају своје име, за многе православне хришћане који живе на овим просторима.

"Браћо и сестре, и моји су корени овде и знам своју дедовину, знам да је ту дубок корен православне хришћанске земље... Ако знамо ко смо, знамо своје презиме, ма колико мали, јаки смо, јаки заједницом са Богом, његовом благодаћу, љубављу", нагласио је српски патријарх. 

Када се говори о Светом архиђакону Стефану, на чији је празник данас служио у Бањалуци, патријарх је рекао да је овај празник слава свих становника Српске.

Епископ бањалучки Јефрем захвалио је патријарху што је данас у Бањалуци да прославе Светог архиђакона Стефана да би се помолили за српски народ и Републику Српску.

Светој литургији присуствовали су председница Републике Српске Жељка Цвијановић, премијер Радован Вишковић, српски члан Председништва БиХ Милорад Додик, градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић и бројни верници.

Патријарх је освештао и славски колач поводом данашег празника.

среда, 02. октобар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи