Читај ми!

Албанија од данас у Савету безбедности УН, Џачка: Лобираћемо за Косово

Албанија је од данас постала нестална чланица Савета безбедности Уједињених нација, а министарка спољних послова те земље Олта Џачка најавила је да ће Тирана искористити овај тренутак да "унапреди питање Косова".

Министарка спољних послова Албаније поручила је да је "ово достигнуће на које сваки Албанац свуда у свету треба да буде поносан".

"Почевши од наше браће и сестара на Косову, јер ће Албанија несумњиво искористити ову прилику да унапреди ствар Косова, процес признавања и чланства у међународним организацијама, јер је Косово било, јесте и биће света ствар за Албанију", изјавила је Џачка, а преносе медији у Приштини.

Истакла је да ће Албанија да ради за Албанце, али и за регион, како би консолидовалa достигнућа последњих деценија и како се не би клизило ка дестабилизацији и тензијама.

"Радићемо са нашим савезницима и партнерима на заједничком унапређењу агенде наших заједничких приоритета, чиме ћемо још више консолидовати јаке везе које нас уједињују", рекла је Џачка.

Медији додају да столица за Албанију у СБ УН представља велики изазов, али и одличну прилику за ту земљу и може се сматрати једним од највећих достигнућа албанске дипломатије.

Статус несталне чланице Савета безбедности УН Албанија је добила први пут, а мандат ће јој трајати до 31. децембра 2023. године.

четвртак, 03. октобар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи