Читај ми!

Комшић: Ако Додика не зауставе странци, зауставићемо га ми

Председаваући Председништва БиХ Жељко Комшић изјавио је да, уколико странци не заустава српског члана тог трипартитног тела Милорад Додика, неће бити другог избора него да га, како каже, зауставе сами.

Комшић је то рекао у интервјуу за Радио Сарајево и додао да, како је казао да БиХ "никада заправо нису ни пустили на миру они који угрожавају опстанак државе".

"Не треба ни помињати о коме се ради, сами ће се пронаћи. Међутим, и поред свих насртаја на Босну и Херцеговину, она је опстала и опстаће", рекао је Комшић и додаје да не сумња да ћемо, како каже, "учинити све у том смислу".

"Све најгоре што се могло десити једној држави и њеним грађанима нама се већ десило, од агресије, геноцида и зверстава које не памти историја човечанства. Непријатељи државе убили су страх у нама, и то је оно о чему би требало размислити уколико поново силом насрну на нашу државу и грађане", навео је Комшић.

Неће, додао је, пристати да институције државе Босне и Херцеговине, буду стављене на неку "пијачарску тезгу", па да се онда са "разбојником попут Додика око њих ценкамо".

"То странци, било да су наши пријатељи или непријатељи морају знати. С разбојником нећемо преговарати о постојању институција чије је формирање извршено у складу са Уставом и законом у Парламентарној скупштини Босне и Херцеговине. Већ сам једном рекао, и поновити ћу то опет. Боље да странци Додика – који тражи хљеба преко погаче – заустављају, него да га ми заустављамо", рекао је Комшић и поручио:

"Ако га они не зауставе ми нећемо имати другог избора него да га сами заустављамо. Он је ставио на коцку мир у регији и Европи. Ми се с нашом државом нећемо коцкати."

Додик је, према његовим речима спреман да, како тврди, жртвује животе невиних људи да би остварио своје циљеве.

Тврди да је и најава посете мађарског премијера Виктора Орбана БиХ, у јануару наредне године, само куповина времена и замајавање јавности".

Волео би, додаје, да људима може да каже да рата неће бити.

"Али нити имам основе нити моћи за такво обећање", каже Комшић.

Џаферовић: Додиково негласање је и против народа Српске

Бошњачки члан Председништва БиХ Шефик Џаферовић оптужио је Додика да гласањем против тачака дневног реда тог трипартитног тела које су, како каже, биле неспорне, јасно показао да је реч о блокади државних институција.

Џаферовић је набројао тачке дневног реда од усвајања записника до закључивања неких међународних уговора и устврдио да је Додик заправо гласао и против интереса људи који живе у Републици Српској, пренели су сарајевски медији.

Додик је на јучерашњој конференцији за новинаре рекао да ће се српски представници вратити у институције БиХ када буде укинут наметнути тзв. Инцков закон о забрани и кажњавању негирања Сребренице.

субота, 19. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи