Чија су ово кола?

Више од 50.000 аутомобила на македонским путевима има бугарске регистрације. Возила су у власништву македонских држављана, али их они купују у суседној Бугарској јер су тамо дупло јефтинија.

На путевима у двомилионској Македонији креће се више од 50.000 аутомобила са бугарским регистрацијама, која су у власништву македонских држављана, пише скопски "Утрински весник".

Македонске власти тврде да не располажу званичним подацима о броју аутомобила бугарских регистарских ознака, а посланик владајуће ВМРО-ДПМНЕ Влатко Дев недавно је поменуо да таквих аутомобила има више од 30.000.

Њихови власници залажу се за промене у националном законодавству, како би се олакшала процедура регистрације, као и увоз половних возила у Македонију.

Возачи се масовно одлучују за куповину половних возила у Бугарској јер су она тамо дупло јефтинија него у Македонији. Многи Македонци имају бугарски пасош или личне карте, па им не представља проблем да у Бугарској дођу до возила.

Аутомобили са бугарским регистарским ознакама нарочито су популарни у источној Македонији, где је сваки други аутомобил са ознакама суседне државе.

Број коментара 14

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
26° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи