Читај ми!

Загреб, потрага за организаторима нелегалног протеста и нападачима на новинара РТЛ-а

Загребачка полиција интензивно трага за организаторима суботњег непријављеног протеста против ковид потврда у Загребу и за особама које су напале новинара РТЛ Горана Латковићa који је извештавао са тог скупа.

Начелник Сектора полиције Полицијске управе загребачке Давор Посиловић рео једа су у току интензивне мере с циљем да се потенцијални организатор или више њих криминалистички обраде и да се подигне оптужни предлог", преноси Хина.

Посиловић је оценио да је суботњи протест против ковид потврда прошао у "безбедносно задовољавајућим условима", али истиче да је прекршен Закон о јавном окупљању јер скуп није био пријављен.

Истакао је да на протесту није било редара, да су у мањем делу током скупа су коришћена пиротехничка средства, а да је прекршена и Одлука о ограничавању јавних окупљања.

Потврдио је да је загребачка полиција примила кривичну пријаву због вербалног и физичког напада на новинара РТЛ-а Горана Латковића и да је прегледати своје снимке догађаја, као и снимке градских камера и разговарати са очевицима.

Поисиловић је нагласио да је полиција у сталном контакту с Хрватским новинарским друштвом и другим струковним удружењима и позвао грађане да се јаве ако имају информацију о нападу на новинара или другим евентуалним нападима.

Потврдио да су учесници протеста на Тргу бана Јелачића запалили заставу Хрватске демократске заједнице (ХДЗ), наводећи а је то "документовано фотографијом и видеом", а да је истрага у току.

субота, 19. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи