Читај ми!

Додик: Слову Дејтона никад није дата шанса да заживи

Потписивање Дејтонског споразума је посебан дан у историји овог простора и народа, изјавио је српски члан Председништва БиХ Милорад Додик и истакао да свих ових 26 година Дејтонски споразум девалвира.

Додик је истакао да је видљиво је да су странци мењали Дејтонски споразум кроз високог представника и три судије у Уставном суду БиХ.

"Српска је остала у подршци Дејтонском споразуму у целини. Није одустајала од њега. Данас је БиХ међународни протекторат који с времена на време личи на колонију западних земаља, нагласио је српски члан Председништва БиХ.

Поручио је да је БиХ данас једина земља колонија у Европи и претворена је у место које није добро за живот и развој.

"То је зато што су ових 26 година они који су покушали да се у БиХ представе као добри пријатељи вршили политику наметања решења. Ово су проблеми системске природе, јер је разградњом базичног консензуса и баланса који је постигнут у Дејтонском споразуму дошло до дебаланса", нагласио је Милорад Додик.

Српски члан Председништва БиХ истиче да је дебаланс довео до тога да је данас БиХ у највећој институционалној кризи и да се поставља озбиљно питање моћницима који су тамо радили 26 година - како нису успели да направе одржив систем.

"Можда то нису ни хтели. Можда су хтели да се овде задрже 26 година, а можда и дуже, правећи нестабилан политички систем, разграђујући дејтонски баланс, а успут сваког ко се супротстави њиховим напорима да сруше Дејтон окривљивали за рушење Дејтона", поручио је Додик.

петак, 04. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи