Македонци протестују због забране пушења

У знак протеста због ригорозног закона о пушењу скоро сви угоститељски објекти у Македонији биће затворени до сутра ујутру. Процењује се да су око милион становника ове бивше југословенске републике активни пушачи.

Готово сви угоститељски објекти у Македонији, кафане, ресторани, барови, дисктотеке и кафићи, у знак протеста због новог Закона о пушењу биће затворени до сутра ујутру.

Нови закон о пушењу, који је ступио на снагу 1. јануара, забрањује пушење чак и на балконима или баштама ресторана. Промет у локалима, према процени угоститеља, опао је за 50 до 80 одсто.

Владајућа партија ВМРО-ДПМНЕ предложила је неке измене, према којима би пушење од 1. марта до 31. октобра било дозвољено на терасама, летњим баштама и плажама.

За кршење закона предвиђене су оштре новчане казне и за власнике објеката и пушаче.

Власници барова и ресторана, у случају кршења Закона о забрани пушења, суочавају се са новчаним казнама од 2.500 до 4.500 евра.

Грађани који буду ухваћени са цигаретама у просторијама, где је конзумација дувана забрањена, мораће да плате од 150 до 300 евра.

Процењује се да су у овој бившој југословенској републици око милион становника активни пушачи.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи