Настављена блокада путева у Грчкој

Земља сe налази у најгорој кризи за неколико протеклих деценија и пољопривредници треба да прекину блокаду путева, изјавио грчки премијер Јоргос Папандреу. Пољопривредници, траже више цене за своје производе и већ девети дан блокирају путеве и граничне прелазе.

Грчки премијер Јоргос Папандреу позвао је пољопривреднике да прекину блокаду саобраћајница, указујући да се земља налази у најгорој кризи за неколико протеклих деценија.

Пољопривредници, који траже више цене за своје производе и већу помоћ државе, већ девети дан блокирају путеве и граничне прелазе, посећају западне новинске агенције.

"Позивам пољопривреднике да буду одговорни", рекао је Папандреу пред посланицима, указујући на значај одговорности за државу.

Бугарска и Румунија апеловале су на Европску комисију да захтева од Грчке да одблокира граничне прелазе, при чему је Софија најавила и тражење одштете од 10 милиона евра, у циљу намиривања губитака бугарским транспортним компанијама.

На границама Грчке су дуге колоне возила, а незадовољство протестом изражавају и домаће трговинске и туристичке организације, истичући да им то доноси губитке.

"Ове блокаде неће решити проблем аграра, али ће донети нове тешкоће земљи, грађанима, бизнисменима и економији", упозорио је Папандреу.

Папандреуова влада је недавно представила трогодишњи план за јачање националне економије, који укључује смењење дефицита, пореску реформу и већу штедњу у јавном сектору.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи