Срби највеће жртве рата

Стјепан Месић изјавио да су Срби највеће жртве протеклог рата. Претње о нападу на РС изречене у неформалном разговору, истиче хрватски председник, додајући да то "није никаква изјава, то није никакав став Хрватске".

Срби из Хрватске највеће су жртве протеклог рата, изјавио је председник Хрватске Стјепан Месић у интервјуу за нови број недељника Српског националног већа "Новости".

"Не говорим сада о броју жртава, говорим о томе да су они жртве као један корпус, јер су се заједно с војском повлачили и оставили све што су имали у Хрватској, а сам Милошевић томе није приговарао, њему је то одговарало", рекао је Месић у интервјуу "Новостима", који преноси "Јутарњи лист".

Поводом изјаве да би послао војску на коридор кад би премијер Републике Српске Милорад Додик расписао референдум о отцепљењу од БиХ, Месић је навео да је то рекао у неформалном разговору који није био за објављивање и да то "није никаква изјава, то није никакав став Хрватске".

"Разговарало о томе што би било ако би неко разбијао Босну и Херцеговину...Ја сам им само реако што бих ја направио, а хоће ли неко ко буде надлежан пресећи коридор или не, у то
не улазим, само кажем да би се морало нешто предузети ако би неко разбијао БиХ", рекао је Месић.

На питање о помиловању Синише Римца, он је подсетио да је помиловао и седам Срба осуђених за ратни злочин, а да нико није протестовао.

"Римац није помилован због злочина, него због промењених околности: једини је признао дело, покајао се, показао где су закопани убијени", рекао је Месић.

Он је истакао да су многи отишли на издржавање казне само зато јер је Римац омогућио да се до њих дође.

"Уз то, склопио је брак и има двоје деце, у Вуковару су му убијени ујак и брат, у логор у Србији одведени су му родитељи, а он сам нашао се у друштву разбојника.

Дакако, ничи злочин се не може оправдати, па ни његов", додао је Месић у разговору за недељник Српског националног већа "Новости".

Број коментара 12

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи