Читај ми!

Судско веће оценило да нема услова да се Вељовићу одреди притвор

Саветник председника Црне Горе Мила Ђукановића Веселин Вељовић неће ићи у истражни затвор, одлука је трочланог већa Основног суда на Цетињу, које је као неосновану одбило жалбу тамошњег Основног државног тужилаштва.

Веће је оценило да нису испуњени услови да се Вељовићу одреди притвор због могућег утицаја на сведоке јер околности у жалби, нити оне које произилазе из списа предмета, не указују на ту могућност, преносе Вијести.

Закључак већа је и да постоји основана сумња да је Вељовић извршио кривично дело напад на службено лице у вршењу службене дужности.

Веће, међутим, верује да Вељовић неће поновити кривично дело – јер је "неизвјесна околност" да ће се појавити на новим скуповима.

Основни суд у Цетињу објашњава да веће налази да се основано у жалби државног тужиоца наводи да судија за истрагу није правилно оценио када је нашао да не постоји основана сумња да је осумњичени Вељовић извршио кривично дело напад на службено лице у вршењу службене дужности.

"Из ДВД снимка се јасно виде радње које је критичном приликом предузео осумњичени, односно да је својим тијелом гурао полицијске службенике који су се налазили у кордону испред њега и групе грађана...Вијеће закључује да постоји основана сумња да је осумњичени Вељовић Веселин извршио кривично дјело напад на службено лице у вршењу службене дужности", наводи суд.

Суд објашњава, међутим, да се притвор може одредити у циљу несметаног вођења кривичног поступка против особе за које постоји основана сумња да је учинила кривично дело и ако постоји неки од прописаних притворских основа, али да за Вељовића не постоји основ.

Веселин Вељовић 6. септембра је пуштен да се брани са слободе.

субота, 19. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи