БН ТВ осудила упад полиције у редакцију

Бијељинска телевизија осудила је упад полиције у њихову редакцију на основу налога Окружног тужилаштва Бијељина. БН ТВ је јутрос на кратко прекинула емитовање програма.

Бијељинска телевизија (БН ТВ) најоштрије је осудила јутрошњи упад полиције у њихову редакцију који је извршен на основу налога Окружног тужилаштва Бијељина.

Због упада полиције у редакцију БН ТВ је јутрос на кратко прекинула емитовање програма.

Из БН ТВ је саопштено да та телевизијска кућа нема ништа против рада надлежних институција, али да не може да пристане на понижавајући однос "који се може оквалификовати као притисак на рад телевизије, који траје већ дуже време и реализација претњи које су упућиване са више адреса".

БН ТВ је позвала надлежене институције да објасне јавности зашто је било потребно да полиција упада у зграду те тв куће јутрос у шест часова "и при том узнемирава раднике, као да је реч о криминалној групи, а не људима који професионално обављају свој посао".

"Сав наш рад како професионални, тако и финансијско пословање доступни су свим надлежним инстититуцијама, које су небројено пута до сада контролисале пословање БН ТВ и при том нису нашли ништа спорно", наводи се у саопштењу БН ТВ.

Из зе медијске куће су поставили питање "да ли се то постојање правне државе доказује тренирањем строгоће над одређеним медијима,  док небројени криминалци, који су опљачкали државну имовину, слободно шетају и уживају заштиту државних институција".

"У име јавности тражимо да надлежне институције објасне на основу којих то сазнања се врши претрес БН ТВ, те да јавности саопште резултате истраге", наводи се у саопштењу.  

Полиција упала у ТВ БН у Бијељини

Телевизија БН из Бијељине прекинула је јутрос емитовање програма, након што је полиција Републике Српске у раним јутарњим сатима упала у зграду телевизије и почела да врши претрес на основу налога Окружног суда, а по захтеву надлежног тужиоца.

Директор полиције РС Урош Пена, који је за ову акцију сазнао од новинара, накнадном провером, потврдио је да полиција врши претрес рачуноводствене документације у БН ТВ и то на основу налога суда у Бијељини, а по захтеву надлежног тужиоца због, како је навео, злоупотребе службеног положаја и утаје пореза.

Пена је рекао да је контактирао полицију и изричито им наредио да током акције својим поступцима не ометају емитовање програма.

Директор телевизије Владимир Тришић рекао је да је био приморан да прекине програм због начина на који је полиција ушла у БН ТВ.

"Немам ништа против да свако ради свој посао, али не на овакав начин, који доживљавамо као директан притисак на медије", рекао је Тришић и додао да јутрошњи препад полиције изведен као да се ради о криминалној организацији, а не о медијској кући.

Тришић сматра да је то директан атак на уставом прокламоване слободе медија.

Број коментара 13

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи