Плавшићева о ратним данима СДС-а

Биљана Плавшић критиковала СДС, најутицајнију српске странку у време рата, оцењујући да није положила морални испит, јер су сви морали да деле судбину народа.

Бивша председница Републике Српске Биљана Плавшић критиковала је Српску демократску странку (СДС), најутицајнију српску партију у БиХ у време рата, оцењујући да није положила морални испит јер је цело руководство морало да дели судбину народа.

Плавшићева је рекла је да је на Палама данас израђено "паљанско Дедиње" и да једна породица има по неколико кућа.

"Нико није могао да има у рату више него што је имао раније", рекла је Плавшић у интервјуу Радио-телевизији Републике Српске.

Она је нагласила позитивну улогу СДС-а почетком рата у БиХ, када је, како је навела, та странка прерасла у покрет.

Бивша председница Републике Српске рекла је да "ко год је то водио, има заслугу што српски народ није доживео 1941. годину".

Коментаришући улогу међународне заједнице у БиХ, Плавшићева је рекла да та улога није била јако позитивна јер је међународна заједница достављала оружје и храну заштићеним зонама.

"Мировни споразум и Хашки трибунал, све ће то доћи једном у руке стручњака и даће се коначна оцена о томе", рекла је Плавшић.

Плавшићева је 2005. године у Хашком трибуналу осуђена за ратне злочине на 11 година затвора пошто је признала кривицу за планиране систематске злочине над Бошњацима и Хрватима. У септембру 2009.године Хашки трибунал одобрио је њено ослобађање пре истека пуне казне.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи