Читај ми!

Додик и Ердоган у марту потписују споразум који подразумева изградњу ауто-пута између Сарајева и Београда

Српски члан и председавајући Председништва Босне и Херцеговине Милорад Додик и председник Турске Реџеп Тајип Ердоган потписаће 16. марта у Анкари споразум о сарадњи на инфраструктурним и грађевинским пројектима, којим ће бити обухваћен и пројекат изградње ауто-пута Београд-Сарајево-Београд.

О наставку и убрзавању реализације пројекта изградње ауто-пута Београд-Сарајево-Београд разговарали су у Сарајеву министар комуникација и транспорта Војин Митровић и амбасадор Турске у Босни и Херцеговини Халдун Коч.

Коч је истакао да Турска и даље у потпуности стоји иза обећања да ће подржати пројекат изградње ауто-пута и брзе саобраћајнице која ће повезивати главне градове БиХ и Србије, што доказује и најављено потписивање споразума Додика и Ердогана.

Митровић је још једном захвалио турском амбасадору на подршци за овај пројекат, истичући да је изградња ауто-пута веома значајна како за односе БиХ, Србије и Турске тако и за бољу повезаност и привредни развој целог региона.

Изражавајући задовољство због чињенице да се убрзано ради на изградњи деонице ауто-пута од Кузмина до Бијељине, Митровић је нагласио да ће Министарство комуникација и транспорта настојати да уклони све административне препреке како би отпочела и градња ауто-пута од Бијељине до Сарајева, као и брзе саобраћајнице од Сарајева до Вишеграда и граничног прелаза са Србијом.

понедељак, 14. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи