Читај ми!

Министар унутрашњих послова Црне Горе сменио шефицу ИТ сектора за бирачки списак

Црногорски министар унутрашњих послова Сергеј Секуловић сменио је начелницу Службе за информационе технологије МУП-а Татјану Дробњак, сазнају “Вијести”.

У МУП-у јуче нису одговорили Вијестима на питања о разлозима за смену шефице ИТ сектора, а ни Дробњакова није одговорила због чега је разрешена после четири године на том месту.

Дробњакова је на ту важну позицију у МУП-у постављена 21. марта 2017. године одлуком бившег министра Мевлудина Нухоџића, који је тада сменио Наташу Старовлах-Кнежевић.

ИТ сектор МУП-а је надлежан за вођење контроле АФИС система, односно, у том сектору су прате и уносе промене у бирачком списку.

Служба за информационе технологије је дужна да уради и корекције у рубрикама бирачког списка, али и уношење података уколико неко затражи прелазак из једне у другу општину.

Одлуком Уставног суда од 6. новембра 2020. године укинут је члан Закона о избору одборника и посланика којим се прописује да грађанин мора имати пријављено пребивалиште најмање шест месеци пре локалних избора. Та одлука Уставног суда условила је "сељење" бирача уочи локалних избора у Никшићу, а тиме и простор за бројне злоупотребе, преносе Вијести.

Генерални секретар МУП-а Зоран Миљанић пре неколико дана је саопштио да да ће се ускоро оформити тим који ће се на превентивном и оперативном нивоу бавити спречавањем и откривањем свих незаконитих радњи повезаних са локалним изборима у Никшићу, а све у циљу обезбеђивања услова за слободне изборе.

Он је објелоданио и да је Влада образовала Савет за контролу бирачког списка, чиме су створени формални предуслови да се крене у процес унапређења бирачког списка.

 

уторак, 15. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи