Читај ми!

МСП Црне Горе: Ђукановић опструише владу

Министарство спољних послова Црне Горе саопштило је да председник Мило Ђукановић одбијањем да потпише опозив седам амбасадора опструише Владу у спровођењу Уставом одређених надлежности која се тичу креирања и вођења спољне политике земље.

Са жаљењем констатујемо да председник Ђукановић, одбијањем да потпише опозив седам амбасадора, опструира Владу у спровођењу Уставом одређених и назначених права и надлежности која се тичу креирања и вођења вањске политике земље, казали су из Министарства спољних послова.

Председник Црне Горе Мило Ђукановић сматра да се нису стекли услови за доношење указа о опозиву амбасадора које је предложио министар вањских послова Ђорђе Радуловић.

Наведено је да Законом о спољним пословима нису прописани разлози за опозив амбасадора и да стога Влада није дужна да приликом повлачења и опозива амбасадора наводи разлоге у образложењу, имајући у виду да је именовање и постављање дипломатско- конзуларних представника у надлежности Министарства спољних послова, односно Владе, а да је председнички потпис ствар протоколарног карактера и дипломатске праксе.

"Указујемо председнику Ђукановићу да се у Указу о опозиву, који он потписује, тамо гдје и када има разлога за опозив, не наводи нити један разлог, већ се само Указом констатује опозив амбасадора са седиштем у поменутој земљи пријема", истиче Министарство, преносе Вијести.

Министарство спољних послова такође подсећа да Ђукановић током 2018. године није имао проблем да, на предлог тадашње Владе, опозове амбасадора Црне Горе, без икаквог претходно достављеног образложења, иако је тај дипломатски представник службовао у важној држави, чланици НАТО и ЕУ.

Како се наводи, Министарство доводи у питање и Ђукановићеву жељу за функционалну кохабитацију.

 

петак, 18. октобар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи