Читај ми!

Интерпол још није добио захтев за проверу украјинске иконе

Дирекција за координацију полицијских тела БиХ - НЦБ Интерпол Сарајево до сада није примила захтев за поступање у вези са украјинском иконом, коју је Милорад Додик поклонио министру спољних послова Русије Сергеју Лаврову.

Дирекција је надлежна за међународну оперативну полицијску сарадњу, односно сарадњу путем Интерпола и до сада није службено примила захтев за поступање на захтев надлежних тела у БиХ, као и НЦБ Интерпол Кијев у вези са украјинском иконом.

"Уколико се захтев достави, Дирекција за координацију полицијских тела БиХ - НЦБ Интерпол Сарајево ће у складу са својим надлежностима поступити по истом", речено је за Кликс.

Из Дирекције напомињу да је од 1947. године, Генерални секретаријат Интерпол Лион развио врло ефикасан систем, односно базу података украдених уметнина која има за циљ ефикаснију размену полицијских информација, а све у циљу боље контроле и заштите културних добара.

База је доступна свим чланицама Интерпола.

Украјина је саопштила да је икона коју је руском министру спољних послова Сергеју Лаврову поклонио председавајући Председништва БиХ Милорад Додик током његове посете БиХ власништво Украјине. 

Икона из 18. века из Луганска, коју је српски члан Председништва Босне и Херцеговине Милорад Додик поклонио Сергеју Лаврову током недавне посете региону, биће враћена како би се преко Интерпола утврдила њена историја, саопштило је недавно Министарство спољних послова Русије.

субота, 19. октобар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи