Читај ми!

Национални штаб тражи да се мисе прате онлајн, Пленковић: Ићи ћу на поноћну ако будем могао

Иако је Национални штаб цивилне заштите Хрватске пре више седмица препоручио верницима да мисе прате онлајн и на телевизији, Пленковића та препорукао не занима превише, преноси "Индекс".Ићи ћу на поноћну мису ако будем могао, рекао је он.

Наиме, премијер је данас одржао прес-конференцију на којој су му новинари поставили питање хоће ли ове године ићи на поноћу мису која се одржава на Божић. Пленковић се наљутио на питање о мисама. Упоредити то с кафићима је безобразно, каже он.

"Ако будем могао, ићи ћу. То су све спинови. Хрватска настоји у овим околностима водити рачуна о ономе што је реално могуће у овим оквирима. Уз сав респект према угоститељству, није исто бити на миси сат времена или бити у кафићу и пити алкохол. Таква успоредба је помало и безобразна", рекао је Пленковић.

Хрватска је донела нове мере за спречавање ширења коронавируса које ће важити од 22. децембра до 8. јануара и подразумевају продужетак важећих, уз додатак још неких међу којима је забрана кретања између жупанија, осим уз посебну пропусницу.Пленковић је коментарисао  је нове мере, односно увођење пропусница.

"Чули сте што је циљ мјера, а то је смањити физичке контакте. Мјере имају за циљ да умире кретање популације. Кад се то догоди, бит ће мање заразе", напоменуо је он.

 

субота, 19. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи