Читај ми!

Ђукановић: Не желимо државу којом ће управљати црква

Председник Црне Горе Мило Ђукановић, који је и лидер најутицајније опозиционе ДПС, поручио је у Никшићу да та странка не жели државу по средњовековном моделу према којем ће се из цркве управљати државом.

Ђукановић је рекао да ДПС жели Црну Гору која ће бити демократска, у којој ће верске заједнице имати своје место.

"Покушавају да представе да је у Црној Гори све пропало и да је све то пропало захваљујући ДПС-у. Управо је супротно, у ових 30 година урађено је више за Црну Гору, него у било којих 30 година у њеној претходној историји", изјавио је Ђукановић.

Говорећи о актуелној ситуацији уочи предстојећег страначког конгреса у јануару наредне године, лидер ДПС-а је рекао да је та странка сада пред захтевом како да, како је казао, "паметно" одговори очекивању јавности и обнови поверење грађана.

"На Kонгресу ћемо се потрудити да пошаљемо веома јасну поруку бирачкој јавности Црне Горе, да пошаљемо поруку поштовања, да пошаљемо поруку - разумели смо шта сте нам казали", навео је Ђукановић.

Додао је да ће то бити цена коју је ДПС спреман да плати да би убрзао процес рехабилитације и повратио поверење изгубљено на августовским парламентарним изборима.

Kритички се осврнуо и на актуелну власт и оценио да они, како је навео, "заправо нити знају дубину проблема, ни у балканској политици, ни у европској политици, ни у црногорској политици". 

недеља, 20. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи