Влада Црне Горе: Напад на полицију је напад на државу

Влада Црне Горе најоштрије је осудила насиље и изгреде и позвала надлежне органе да одлучно и законито спрече, сузбију и санкционишу сваки покушај подривања демократије и угрожавања мира и сигурности. Истичу да је напад на полицијску униформу, напад на државу и њене темељне вредности.

У саопштењу црногорске владе се наводи да су претходних дана појединци и групе изгредничким понашањем у више црногорских градова напали службена лица.

А напад на службено лице и непоступање по наређењу службеног лица, повлачи кривичну одговорност и посљедице свуда на свијету", наводи се у саопштењу Владе.

Реакција надлежних државних органа укључујући и полицију, на такво понашање, је њихова Уставна дужност и обавеза. 

Истичу да је на делу "опробани образац понашања одређених политичких субјеката, који за циљ има деструкцију према држави и њеним институцијама, и изазивање нестабилности у Црној Гори".

"Нажалост, ефекти таквих намера у првом реду одразили су се на припаднике полиције, који су радећи свој посао професионално и достојанствено, изложени најгрубљим увредама и нападима од стране виновника поменутих догађаја", додаје се у саопштењу.

Наводе и да насртај на сваког човека који поштено зарађује за своју породицу представља "насиље у најпримитивнијем облику".

"Посебно ако имамо у виду да је то напад на исте људе који су у данима највеће здравствене кризе, на првој линији одбране од коронавируса, чували сигурност и безбедност сваког појединца и његове породице", закључује се у саопштењу црногорске владе.

У Будви је у среду дошло до инцидената, након којих је приведено 17 особа. Том приликом повријеђен је један полицајац.

Због хапшења у Будви, у више градова дошло је до окупљања због чега је полиција у Подгорици и Никшићу употребила сузавац како би растерала окупљене грађане.

У Подгорици је приведено 18 особа, међу којима су и посланици Демократског фронта Марина Јочић и Милун Зоговић.

У Никшићу су у нередима повређена четири полицајца, док је у Бару приведено 12 особа.

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи