Председник Словеније у Приштини

Словенија и Косово имају добре односе, рекао председник Словеније Данило Тирк у Приштини. Словенија планира да донира 1,8 милиона евра за формирање Косовских безбедносних снага.

Председник Словеније Данило Тирк изјавио је у Приштини да та земља са Косовом има добре односе, додајући да ти односи утичу на постигнуту стабилност и прогрес, не само на Косову, већ и целом региону југоисточне Европе.

"Моја посета долази у време када се на Косову дешавају нови и веома важни процеси. Мислим пре свега на недавне локалне изборе које су били веома успешни", рекао је Тирк након састанка са председником косова Фатмиром Сејдиуом.

Тирк је рекао да је охрабрујуће то што је велики број припадника српске заједнице учествовао на изборима и додао да је други позитивни елемент што је од јула Косово члан ММФ и Светске банке.

Тирк се са Сејдиуом у Приштини обратио и учесницима словеначко-косовског бизнис форума, а поподне ће са министарком одбране Љубицом Јелушић обићи словеначке војнике у саставу Кфора, стациониране у Пећи.

Министарка одбране Словеније Љубица Јелушић, током данашњег сусрета за министром за безбедносне снаге Косова Фехми Мујотом, најавила је да ће та земља донирати 1,8 милиона евра помоћи за формирање Косовских безбедносних снага (КБС).

Говорећи о смањењу снага Кфор-а, у којем Словенија има 380 војника, Јелушић је најавила минимално редуковање броја војника из те земље на Косову.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи